AvidUserGroup Nederland - Hosted by MediaAssist

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.

Waar ben ik?

Home Blogspace Avid Blogs Blog # 1

Blog # 1

E-mail Print PDF
User Rating: / 1
PoorBest 

Daar is ie dan... blog nummer 1 Cool

Vandaag is een mooie dag, de avidusergroep is weer on-line en heeft nieuwe mogelijkheden. Een nieuwe kans om weer lekker met zijn allen aan hetzelfde bezig te zijn. Avid is de lijm die alles aan elkaar zal verbinden.

Deze blog sectie moet een plek zijn waar iedereen zijn "dingetje" kwijt kan. Misstanden, je frustratie tegen de autoedit functie van Windows Movie maker Wink of gewoon .... gewoon ...

Ik start vandaag:

 

Avid, wat vinden "we" er nu van? Ik krijg bijna dagelijks de vraag waarom ik toch dat "Avid" blijf steunen en niet net als (schijnbaar) de rest van de wereld mijn verzet opgeef en overstap naar de FCP wereld.. Mijn antwoord daarop zal voorlopig deze zijn:

Backwards compatability! Geef mij een montage van 20 jaar gelden gemaakt op een composer en deze zal openen in mijn high tech MediaComposer 3.1.x versie...  geef mij de media en ik open de bijbehorende bestanden ook nog ...

Dat is een groot goed in mijn kleine wereld, het vertrouwen dat ik heb in Avid dat zij mij niet vergeten. Het grote nadeel daarvan is dat de vooruitgang ook langzamer gaat.. je moet immers altijd weer een link met het verleden houden en dat gaat niet zomaar.

Stabiliteit is  ook een hele belangrijke, zet het op een XW8600 en configureer goed en je kunt gaan... het werkt (mist je je aan een paar belangrijke randvoorwaarden houd waarover in een later blog meer)

Samenwerken, gewoon even een mailtje met je montage en zorgen dat de media aanwezig is geeft je de mogelijkheid samen op verschillende plekken aan een montage te werken. Samen op een server en dan het liefst een Unity dat is heerlijk.. het media management van Avid voor vele een ondoorgrondelijk ingewikkelde zaak maar de reden dat samenwerken op een Unity zo lekker gaat. 

Betekend dat dan dat ik een FCP bijvoorbeeld niets vind? Nee natuurlijk niet, het is knap dat een dergelijke applicatie zich zo heeft weten op te werken in het geweld van video. Voor delen is een FCP wellicht beter dan Avid en voor sommige niet.

Blijkt als altijd weer op dezelfde antwoorden uit te komen.. kies wat je wilt voor de klus die je doet... of zoals een zeer gewaardeerde collega altijd zegt:

Als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg...

En daar wou ik het bij laten :)

lol

Comments

avatar Menno
0
 
 
Hehe kon het niet laten dat plaatje ;)
Please login to post comments or replies.
 

Blogs

Waar ben ik?

Home Blogspace Avid Blogs Blog # 1

Archive


Tag cloud

AvidReseller news


Who's Online

We have 17 guests online

Sponsoren

Banner