AvidUserGroup Nederland - Hosted by MediaAssist

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Error
  • Error loading feed data.

Waar ben ik?

Home The News Veiligheid?

Veiligheid?

E-mail Print PDF

Ik kreeg vandaag dit bericht toegemaild en was toch wel verrast. Het geeft de aloude wijheid maar weer eens gelijk dat als er maar voldoende mensen mee te bereiken zijn alles te kraken is...

Bron: ZDNET

Mac OS X Server en Mac OS X waren in 2008 de meest kwetsbare besturingssystemen, gemeten naar het aantal ontdekte lekken. De Linux-kernel staat op positie drie. Dat is te lezen in het maandag gepubliceerde rapport van IBM's veiligheidsonderzoeksgroep X-Force.

X-Force houdt per platform het aantal ontdekte kwetsbaarheden bij en heeft een top tien samengesteld van "meest kwetsbare besturingssystemen". Deze top tien blijkt verantwoordelijk te zijn voor bijna driekwart van de OS-lekken in 2008.

Meeste lekken ontdekt in Mac OS X en Linux 

Top vijf

Op nummer één en twee vinden we Mac OS X Server en Mac OS X, ieder goed voor 14,3 procent van de lekken. De derde plaats is voor de Linux-kernel met 10,9 procent. De top vijf wordt vervolledigd door Sun Solaris (7,3 procent) en Windows XP (5,5 procent).

Volgens IBM staan de twee besturingssystemen van Apple, de Linux-kernel en Windows XP nu al drie jaar in de top vijf (met een uitzondering voor XP in 2007).

Bedrijven die Mac OS X gebruiken, zijn niet langer veilig, zegt beveiligingsexpert John Martin van IBM Nieuw-Zeeland tegen Reseller News. "We hebben dat de afgelopen twaalf maanden gezien. Traditioneel was OS X een veilige keuze, omdat het op een Unix-platform zat. Maar dit platform kan nu worden gecompromitteerd, omdat het een zoveel grotere gebruikersgroep heeft (gekregen)."

 

Comments

Please login to post comments or replies.
 

Blogs

Waar ben ik?

Home The News Veiligheid?

Archive


Tag cloud

AvidReseller news


Who's Online

We have 24 guests online

Sponsoren

Banner